امنسازی (Hardening) سیستمها، بهرهگیری ترکیبی از ابزارها، تکنیکها و روشها به منظور کاهش آسیبپذیریها در اپلیکیشن، زیرساختها، سیستمها، میانافزارها و نواحی دیگر است. هدف امنسازی سیستمها کاهش ریسکهای امنیتی از طریق محدود کردن بردارهای حمله بالقوه و کوچک کردن سطح حمله سیستمها میباشد. حذف نرمافزارهای پرمخاطره از روی سیستم عامل، رعایت اصل حداقل دسترسیها، حذف قابلیتهای ناامن و اضافی از روی اپلیکیشنها، مدیریت پورتها، بازنگری دسترسیهای اعطا شده از موارد حداقلی امنسازی است که فرصتهای بسیاری را از مهاجمین و بدافزارها برای دسترسی به اکوسیستم فناوری اطلاعات شما میگیرد.
امنسازی سیستمها نیازمند یک روش سیستماتیک برای ممیزی، شناسایی و کنترل آسیبپذیریهای امنیتی بالقوه در سازمانها است. مکانیزمهای امنسازی متعددی برای امن کردن سیستمها وجود دارد که از جمله آنها میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
امنسازی صرفا انجام تنظیمات یکباره نیست، بلکه باید در فرایندهای زیرساختی و نرمافزاری لحاظ شود. امنسازی سیستم در کل چرخه حیات تکنولوژی از نصب اولیه، در حین پیکربندی، نگهداری، پشتیبانی و پایان چرخه باید در نظر گرفته شود. امنسازی سیستمها یکی از نیازمندیهای الزامات مهمی همچون PCI DSS، HIPAA و بسیاری از الزامات بالادستی است و توسط بسیاری از شرکتهای بیمهگر سایبری نیز درخواست میشود.
ما در شرکت رایا سامانه با بررسی استانداردها و بهروشهای مختلف، چکلیستهای امنسازی معتبر و قابل انطباق با بسیاری از الزامات را تدوین نمودهایم و امنسازی را بر اساس این الزامات به شما پیشنهاد مینماییم. این چکلیستها در حوزههای مختلف سیستمعامل، وب سرور، پایگاه داده، سوئیچ، روتر، فایروال، زیرساخت مجازیسازی و اپلیکیشن بوده و با حداقل اثرات جانبی بر کارکرد سامانهها تدوین گردیده است. در صورت نیاز به خدمات مشاوره با ما در تماس باشید.